monique1981.reismee.nl

Nijlpaarden

Hoi, hoi
Bedankt allemaal voor jullie berichtjes heel lief en doet me weer goed hier. Want af en toe voel ik me wel een beetje alleen. Maar gelukkig het thuisfront denkt aan me en zorgen goed voor mijn moeder hoor ik.
Gisteren mochten we mee met de eigenaar om de nijlpaarden te voeren. De eigenaar Bryan is echt een geweldige man hoe hij met dieren om kan gaan gewoon zo mooi. Ook met luipaarden e.d snap niet hoe hij het doet. Maar goed we mochten dus mee met hem kregen van te voren instructies wat we moesten doen rustig in de auto blijven zitten en vooral niet in paniek raken haha. Nou jullie snappen al wat er gaat gebeuren natuurlijk. We kwamen aanrijden en we zagen ze achter een meertje staan. Dus Bryan legt ons nog wat uit en we draaien ons om staan de 2 nijlpaarden daar met enorme open bekken naast ons! Iedereen schoot naar achter want dat was toch wel heel dichtbij ze hingen met de kop in de truck. Maar wel supergaaf we moesten voer in zijn bek gooien. Ze hebben echt enorme bekken en tanden heb er mooie foto's van(helaas zien jullie die pas als ik terug ben). Was behoorlijk eng maar nog niet eng genoeg voor mij. Helaas voeren we de neushoorns niet hier die moeten het zelf vinden in het wildpark.
Eergisteren is er een stekelvarken binnen gekomen we mochten er ook allemaal bij zijn met onderzoeken e.d. waarschijnlijkt heeft het beestje een gebroken pootje dus hij blijft verlopig bij ons. Wel leuk hoe je dit allemaal van een andere kant mee maakt. En dat je gewoon de kooien overal in mag. Elke dag speel ik wel even met de babycheeta's, ze zijn zo schattig en speels. Stoffel, een soort stinkdier maar die stinkt dan ook echt! We hebben hem al een paar keer gewassen maar ruikt nog steeds niet lekker haha! Shanigie dat is een stokstaartje ook een superbeestje zit graag in gaten dus in je oor neus of mond!
Nog een week en dan ga ik naar het volgende project met de apen maar ik heb al iemand ontmoet die daar is geweesd. En ze kon me vertellen dat het zeker leuk is niet te vergelijken met hier. Kleiner maar ook superleuk. Alleen wel wat minder luxe dan ik hier zit. Maar goed hier lopen dus ook de spinnen en muizen in en uit mijn kamer. Dus begin er al wat aan te wennen( pak ze zelf nog niet op hoor).
Morgen gaan we een wandeling door de bergen maken en die bergen zien er heel mooi uit dus ben benieuwd. En binnenkort gaan we ook nog naar een cheeta project.
Verder de begeleiding is goed hier ze leggen alles prima uit. Het eten nou gister stond er voor het eerst rijst dus dat valt reuze mee. Maar er staan nog genoeg andere dingen. Dus verhongeren ga ik hier zeker niet.
Oh marga ben maar 1 dag in het kruger geweesd dus kan helaas niets vragen maar misschien als ik nog een keer ga.
Nou heel veel kusjes van mij en geef mijn moeder er ook eentje van mij als jullie der zien.