Luipaarden en meer...
29 jul. 2005
vanuit
Nou het paardrijden was super! Ik kreeg tenminste goede instructies hoe ik het moest doen dus san zit je wel wat zekerder op het paard.
We hebben niet veel dieren gespot eigenlijk maar dat maakte niet uit. Want gewoon het paardrijden door de bushbush was al heel leuk.
Gisteren gingen we mee om een luipaard val te zetten bij de farm van de buren. Er stond er al een maar die scheen niet te werken dus kwam onze er te staan. We moesten dus ook een geurspoor maken voor het luipaard. We reden een eindje weg en hadden een zak bij ons ik dacht met vlees. Maar nee hoor we stopten en de ranger gooide de zak eruit en alle ingewanden van een soort rendier kwam eruit. Dat was echt heel vies! We moesten het aan de auto vastknopen en daarmee terugrijden zodat ie geur verspreid werd. Maar dat ga ik dus helaas niet meer meemaken dat het luipaard binnenkomt.
Vanochtend moesten we vroeg opstaan want een luipaard werd vrijgelaten vandaag. Hij heeft 4 maanden bij ons gezeten omdat ie ziek was. Maar hij was genezen dus vandaag was zijn grote dag. Ze hebben hem eerst een injectie gegeven om in slaap te komen en daarna nog onderzocht. Daar zijn wij dan ook bij zo kan je heel dichtbij komen en hem aanraken!! Tja was gewoon leuk en spannend om dat mee te maken. Daarna werd ie in zijn reiskooitje gestopt en kon ie aan zijn lange reis beginnen. Ik weet niet waar ie precies uitgezet werd maar ben blij dat ie weer weg mag.
Daarna mochten we even mee met Bryan om naar de andere babycheeta's te kijken als ze gevoedert werden. Dat was ook zeker super! We mochten mee in de kooi, maar deze cheeta's zijn dus geen mensen gewent(zoals bij die andere)dus langzaam kwamen ze. Moeder porsche roept ze dan echt een heel apart geluidje. Maar dat was zo leuk om te zien. Hier moest je dan nog wel op flinke afstand blijven! Maar deze worden dan wel vrijgelaten als ze er klaar voor zijn.
Van de week waren we dus ook nog naar een cheeta-breeding project geweesd. Dat was wel een beetje duf. je ging in een soort autootje langs de kooien rijden. Beetje vroegere burgers bush idee zeg maar. Heb er niet echt wat van opgestoken eigenlijk.
Ondertussen zit ik ook al weer op het andere project. Ben vanochtend opgehaald in Hoetspruit en vanmiddag kwam ik aan in de monkeys rehab. Mijn eerste indrukken: totaal anders dan moholoholo. Zeker dan de accomodatie maar dat wist ik in nederland wel. Maar om heel eerlijk te zijn ik had het erger verwacht dus dan valt het wel mee. Maar echt dus nu de douche en toilet buiten! We zullen zien hoe dat gaat. Paar aapjes in de snelligheid gezien maar nog niet veel. We gingen gelijk naar de stad dus waar ik nu zit weet ik eigenlijk niet moet het nog even vragen haha!
Verder lijkt het me hier veel huiselijker. Maar dat komt ook omdat het een familiebedrijf is. Op dit moment zit ik er alleen met een ander meisje. Want de vliegtuigmaatschappij staken dus de andere konden niet overkomen. Dus dat wordt hard werken! Maar dat is niet erg natuulijk!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}